238019 urban%20crop%20solutions 1000px 75034b large 1488371379

Gezamenlijk project tussen Urban Crop Solutions, Albert Heijn (Ahold Delhaize) en Bakker Barendrecht

Retailbedrijven worden steeds meer geconfronteerd met klimaatsverandering, gebrek aan bewerkbare landbouwgrond en het feit dat steeds meer mensen in steden wonen. Hierdoor wordt de dagelijkse levering van gezonde, verse groenten en fruit een uitdaging. Albert Heijn, een innoverende en vooruitstrevende supermarktketen en lid van de wereldwijde retail groep ‘Ahold Delhaize’, is altijd op zoek naar nieuwe teeltmethoden die beter zijn voor het milieu of voor de klant betere kwaliteit leveren. Als grootste toeleverancier van verse groenten en fruit voor Albert Heijn speelt Bakker Barendrecht hierin een significante rol. De afgelopen drie dagen heeft Urban Crop Solutions samengewerkt met Albert Heijn en Bakker Barendrecht. De bedoeling was om de medewerkers van deze bedrijven van dichtbij te laten kennismaken met de nieuwste high-tech methodes op gebied van verticale landbouwsystemen.

 

Albert Heijn heeft altijd al het belang van duurzame teeltmethoden erkend. Al meer dan tien jaar geleden begon hun kruidenteler, Tuinderij Bevelander, met het produceren van bieslook met behulp van verticale teeltsystemen. Vandaag de dag kan de klant nog altijd deze bieslook kopen. De implementatie van deze innovatieve teeltmethode vindt nu versneld zijn toevlucht door de toenemende technologische ontwikkelingen. Urban Crop Solutions speelt een cruciale rol in het toegankelijk maken van deze teeltmethoden. Het Belgische landbouwtechnologiebedrijf, dat wereldwijd actief is, ontwikkelt op maat gemaakte plantgroeisystemen (PlantFactory) maar biedt ook standaard groeioplossingen aan in de vorm van containers (FarmFlex en FarmPro). Intern hebben de mensen van Urban Crop Solutions een eigen team van biologen die groeirecepten voor hun installaties creëren. Het is dus geen toeval dat Urban Crop Solutions gekozen werd om samen te werken met Albert Heijn en Bakker Barendrecht ter promotie van de nieuwste high-tech teeltmethode. Een FarmFlex groeicontainer van Urban Crop Solutions werd strategisch voor het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam (Nederland) geplaatst. De afgelopen drie dagen konden werknemers de container bezoeken. Global Sales Director, Brecht Stubbe en Chief Technical Officer, Dr. Oscar Navarrete waren ter plaatse en gaven met plezier een woordje uitleg over de technologie.

“De afgelopen drie dagen waren heel intens. Deze samenwerking bevestigt dat onze producten en diensten in de toekomst minstens onderdeel zullen uitmaken van de oplossing in de ambitie van onze partners om de consumenten dagelijks te voorzien van verse en gezonde voeding.”

Brecht Stubbe, Global Sales Director en projectverantwoordelijke voor Urban Crop Solutions. 

Volgende foto's horen bij dit persbericht:

Contact:

Over Urban Crop Solutions

Urban Crop Solutions creates fully automated indoor farming systems using LED lighting that are both efficient and effective under any given climate conditions. As a company Urban Crop Solutions focuses not only on development and production of these systems, but also on biological & plant technical research to relentlessly improve the Urban Crop Solutions growing systems and to provide customers with the best technology in terms of LEDs, substrates, nutrients and seeds.

www.urbancropsolutions.com